Afdelingsbestuur

Vrijwel iedere afdeling heeft een eigen bestuur en/of contactpersoon. Hieronder zie je de bestuursleden van de afdeling Zeeland met eventueel hun functie binnen het bestuur.


Guido Pruimboom
Voorzitter
Na een opleiding op het Cios heb ik alles uit deze opleiding gehaald qua werk wat er kon.
Van werken in de gehandicaptenzorg, defensie, justitie maar ook in het buitenland in diverse outdoorsporten.
Nadat ik de ALO in Tilburg heb afgerond ben ik gestart als docent bewegingsonderwijs. Na een aantal jaren als docent bewegingsonderwijs heb ik als teamleider mogen werken. Hierin heb ik enorm veel ervaring opgedaan met diverse ontwikkelingen, processen en onderwijs in het algemeen. Mede hierdoor is mijn interesse nog meer gewekt in het ontwikkelen van visie en goed (sport)onderwijs. In mijn vrije tijd mag ik graag diverse sporten beoefenen. Maar vooral op de racefiets en atb kun je mij treffen in Vlaanderen en de Zeeuwse wegen. Momenteel ben ik werkzaam in Middelburg als docent Bewegingsonderwijs. Mijn ervaring zet ik graag in om de belangen voor ons schitterende vak te behartigen. Dit kan o.a via de KVLO afdeling Zeeland.
Rene Huigsloot
Secretaris
Na mijn opleiding op het CIOS in Sittard, ben ik verder gaan studeren op de Fontys Sporthogeschool in Tilburg. Nadat ik deze opleiding succesvol had afgerond, ben ik meteen gestart als docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school. Hier heb ik een aantal jaren met veel plezier en passie gewerkt. Op dit moment werk ik op het CIOS in Goes, hier werk ik nu inmiddels alweer drie jaar. Op het CIOS houd ik mij voornamelijk bezig met het basisjaar. Zo begeleid ik de studenten van het eerste leerjaar en leer ik hen onder andere het stukje lesgeven. Daarnaast geef ik ook een aantal praktijkvakken die met name gericht zijn op de spelsporten zoals voetbal, hockey en basketbal. Ook houd ik mij bezig met de opleiding in Roosendaal, hier is het CIOS gestart met een praktijkroute. Binnen de praktijkroute gaan de studenten meteen de praktijk in en leren zij vooral door middel van te doen. In Roosendaal ben ik vooral bezig met het begeleiden en coachen van de studenten binnen het praktijkleren.

Ik vind het fantastisch om mijn bijdrage te leveren voor de KVLO-afdeling Zeeland, aangezien het vak L.O. ontzettend belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Daarom vind ik het erg belangrijk dat het vak L.O goed wordt vertegenwoordigd. Daarnaast vind ik het leuk om studiedagen te organiseren en te kijken naar mooie vernieuwingen die binnen ons vak ontstaan. Ik hoop dan ook dat ik dit voorlopig met veel plezier kan blijven doen.
Jesse van Maldegem
Penningmeester
Sinds 2003 ben ik werkzaam als gymleraar in Goes. In de afgelopen jaren heb ik heel wat voorbij zien komen in discussies over didactiek, methodes, beoordelen en visies over andere zaken in het bewegingsonderwijs. Zelf afgestudeerd in Tilburg heb ik daar best wat bagage meegekregen, maar je ziet dat ons vak zich blijft door ontwikkelen. Dit is voor mij een reden daar actief mee bezig te zijn binnen mijn vaksectie op school, maar juist ook daarbuiten. De KVLO in onze eigen regio is een manier om elkaar van verschillende scholen en onderwijs te verbinden en om in gesprek te blijven over elkaars visie.

Daarnaast ben ik counselor bij ons op school en ga ik in gesprek met kinderen die worstelen met problemen. Door het gesprek aan te gaan en hen inzicht te geven in hun opties met daarnaast het overzicht in hun situatie, komen ze vaak zelf met de oplossing. Door dit te koppelen aan bewegen merk je dat dit elkaar versterkt tot een goed resultaat.

Ik woon met mijn gezin in ‘sportdorp’ Oostkapelle en zie ik juist ook als ouder hoe belangrijk het is dat kinderen bewegen en wat voor plezier ze hiervan hebben. Na jaren te hebben gevoetbald probeer ik zelf mijn rondje op de racefiets te rijden en te joggen door de prachtige natuur in de omgeving.
Maaike van der Waarden
Bestuurslid
In 2015 afgestuurd aan de Fontys Sporthogeschool (ALO) te Eindhoven. Sindsdien werkzaam in het VO. De eerste drie jaar Nehalennia SSG locatie Kruisweg en nu voor het tweede jaar Het Goese Lyceum locatie Oranjeweg. Het onderwijs staat nooit stil, ik vind het dan ook erg leuk om mij te verdiepen in hoe we de lessen LO zo aantrekkelijk mogelijk kunnen maken voor onze leerlingen. Toen ik gevraagd werd om eventueel bestuurslid te worden van het bestuur van KVLO Zeeland hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het organiseren van de jaarlijkse studiedag vind ik erg leuk om te doen. Niet alleen vanwege de leuke en inspirerende workshops maar ook juist om collega’s van verschillende scholen te spreken over de zaken waar zij tegenaan lopen of juist trots op zijn. Om de contacten met de verschillende PO en VO scholen in Zeeland te versterken lijkt me ook een mooie uitdaging voor de komende jaren.
Jan Albregtse
Bestuurslid
Geboren in 1968, 2 kinderen en in 1993 afgestudeerd aan de ALO Den Haag.
Een tijd naar werk gezocht en op diverse PO en VO scholen ingevallen.
Toen kwam het aanbod om te gaan werken voor de gemeente Middelburg en de ABS.
De ABS, een pitter en Archipelscholen Walcheren zijn momenteel mijn werkgevers. De Archipelscholen hebben diverse vakleerkrachten in dienst en die vormen dan ook een vakgroep. Helaas door bezuinigingen en krimp is deze vakgroep in fte’s afgenomen.
De jaren dat ik tot nu toe werkzaam ben in het PO heb ik mij bezig gehouden met het geven van aantrekkelijke en uitdagende lessen bewegingsonderwijs. We hebben met de vakgroep De Zapp methode ontwikkelt.
Ik ben korte tijd werkzaam geweest aan de Hogeschool Zeeland en vind het werken met studenten die kiezen voor de minor bewegingsonderwijs erg interessant. Momenteel ben ik voor de minor ook werkzaam voor Avans+. Verder ben ik al vele jaren stagebegeleider van CIOS, HZ en ALO studenten. Ik ben van mening dat een vakleerkracht meer kwaliteit kan bieden dan de “vakspecialisten”.
Mijn grote hobby is de rugbysport. Na een actieve “carrière” van 30 jaar bij de rugbyclub Oemoemenoe zit ik nu nog steeds volop in het verenigingsleven en ben al weer jaren trainer, leider en of bestuurslid.
Een grote groep kinderen komt steeds minder in beweging, ontwikkelen steeds minder vaardigheden en ik denk dat het creëren van meer arbeidsplaatsen voor vakleerkrachten een van de remedies kan zijn tegen deze inactiviteit. Er zijn te weinig vakleerkrachten werkzaam in het Zeeuwse. Ik hoop dat de KVLO afd Zeeland het vakonderwijs in het PO op de Zeeuwse kaart kan gaan zetten, ik ga proberen hier mijn steentje aan bij te dragen.
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...